Akciók az év minden napján – na, az az igazi!

Mindig is kutattam az akciós ajánlatokat. Emlékszem régen, csak azért kellett hazavinnem minden reklámújságot, mert az én fiatal- és gyerekkoromban még azokból lehetett leghamarabb értesülni arról, hogy egy boltban, üzletláncnál mi akciós.

Heti ajánlatok, utolsó darabok, kiárusítások stb – ma is bele lehet futni ezekbe is, de nem csak a közvetítő felület (vagy médium) változott meg, hanem az akciók jellege is sokszor. Árösszehasonlító oldalakon versenyeznek a netes felületeken a kereskedők termékei, ma már ezt látjuk… Van, aki a kevésbé jó árat, jó felhasználói értékelésekkel kompenzálja. Megbízható bolt, sok felpontozás és ilyesmik: vannak, akiknek ezek fontosabbak, ennek alapján választanak.

És nem csak termékértékesítésben hanem a szolgáltatások piacán is megmutatkozik ez a jelenség, és azok a győztesek, akik mindkettőben elől járnak persze. Sőt, minden egyéb szempontban is. Az e-tanusitas.eu oldalra például úgy találtam rá (illetve maradtam ott, miután rájuk néztem), mert egyrészt vonzó a weboldaluk tipográfiája, amin feltüntetik a partneri visszajelzéseket is, másrészt pedig azt hiszem már a keresőben volt arról egy mondatfoszlány, hogy vállalják a legjobb árat az “energetikai tanúsítvány készítés” területén.

Őket már én is vissza tudom igazolni, így ajánlani is, de valóban ott olvasható az oldaluk alján egy csomó egyéb visszajelzés: “Mindig az ügyfél érdekeit veszik figyelembe” – és hasonlók. Természetesen úgy hiteles, hogy visszakereshető névvel együtt látható a felhasználói vélemény. Az volt a legszimpatikusabb, hogy az e-tanusitas.eu oldalon is, és más felületen is olvastam olyan véleményt, hogy kvázi mindig elérhetők az ügyfélszolgálaton, és ebben sem állított senki valótlant. Én például este hétkor is fel tudtam hívni őket, és akkor vették fel az adataimat. Majd a szakember kolléga is gyorsan jelentkezett, aki magát a munka lényegi részét végezte a lakásban.

Valószínűleg az indokolja ezt a gyorsaságot és szervezettséget, hogy – írják is – rendkívül sokan későn kapcsolnak, hogy eladáshoz kell az energetikai tanúsítvány készítés is. Ők pedig jönnek, amint tudnak hozzánk, és aztán szintén gyorsan küldik az elkészült dokumentációt mailben, vagy futárral.

Elolvasható az oldalukon arról is minden, hogy miket tartalmaz egy dokumentum, milyen besorolások vannak. Nem árt tudni! Még blogjuk is van, amiben rengeteg kapcsolódó témáról ejtenek szót: ingatlan átminősítéshez is kell-e energetikai tanúsítvány készítés? Hőszigetelés, annak hatása az energetikai besorolásra és hasonló témakörök. Megtudhatjuk, hogy mi számít jelentős felújításnak, milyen pályázatok vannak, amikhez egyébként legtöbbször szinten kell energetikai tanúsítvány, szóval informálnak, edukálnak, nem veszik félvállról azt sem, ha valaki nem kötelezően letudandó valamiként tekint a szolgáltatásukra, hanem át akarja látni a területet.

Van még továbbá egy nagyon érdekes menüpont az e-tanusitas.eu weboldalon, ami mellett nem akarok elmenni szó nélkül, mert érdekes: napelemek. Ezen az oldalon ilyesmibe is belevághatunk. Azt írják, kapcsolatban állnak Magyarország napelemmel foglalkozó cégei közül számossal, és én azért is örülök, hogy olvashattam náluk a napelemes technológiáról, mert nem tudtam, hogy ez már bizony nem csak gyerekcipőben jár, hanem nagyon is elterjedt, bevált és jövedelmező dolog. Igazán megéri, ez kiderül az ismertetőből.

Szóval mindenképpen egy hasznos kis weboldalt hoztam el nektek, és a szóban forgó cég is tényleg nagyon dicsérendő mögötte, mert valóban rengeteg helyről gyorsan elérhetők Magyarország területén, és hasonlóan kiváló tempóban is dolgoznak. Ráadásul komoly adatbázist tartanak fent. Ha csak egy pályázathoz készíttetünk energetikai tanúsítványt, de nem újíttatjuk fel utána otthonunkat, hanem később eladnánk, 10 évig még használható és tőlük megkérhető az elkészült tanúsítványunk. Amely tanúsítvány, ha jól tudom nem “évül el”, tényleg csak akkor, ha nyílászárókat cserélünk/változtatunk, hőszigeteltetünk, vagy a fűtési rendszerhez nyúlunk hozzá. Jó volt megtudni ezeket, ha már úgyis kellett.