Diákmunkával nem kell többé az akciókat figyelgetnem

A legtöbb embernek, mire egyetemre kerül, már van valamilyen munkatapasztalata. Egészen egyszerűen azért, mert vagy a szülei küldtek el dolgozni, vagy magától ment el egy kis pénzkeresés érdekében, vagy pedig a gimnáziumi kötelező közösségi szolgálatot kellett elvégeznie. Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van már vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz munkatapasztalata, mire kikerül a nagyvilágba.

Én azok közé tartozom akiknek nem a legjobb tapasztalatai vannak, hiszen évekig árufeltöltő voltam egy élelmiszer boltban. Mondanom sem kell, hogy ez egy nagyon csúnya egyenruhával jár és igencsak kevés pénzzel, sőt még a munkaidő sem volt olyan rugalmas, mint szükséges lett volna. Kisvárosban azonban nem mindig teheti meg az ember. hogy válogatós legyen. Az egyetlen előnye az volt, hogy mindig tudtam mikor és mi akciós, így könnyen tudtam gazdálkodni a munka elvégzéséért kapott zsebpénzemből.

Örültem, hogy amikor felvettek egyetemre, végre ott hagyhattam a munkahelyet és vártam, hogy milyen következő lehetőségek várnak majd rám egy új városban.

Abban biztos voltam, hogy az árufeltöltő, bolti kisegítő és gyorséttermi állásokat messziről kerülni fogom, ezt inkább meghagyom a nyári munkásoknak és a gimnazistáknak. Nagyon örültem volna, ha rejlik számomra egy olyan gyakornoki diákmunka budapest területén, amely valamilyen szinten a szakirányomhoz kapcsolódik, így kamatoztatni tudom az egyetemen tanultakat és mellette tudok fejlődni is. Azonban tisztában voltam azzal is, hogy nagyon szerencsés első évesnek kell lenni ahhoz, hogy egyből felvegyenek egy gyakornoki állásra tapasztalat nélkül.

Mindezt megcáfolta azonban a TopiWork iskolaszövetkezet, akiknél álmaim gyakornoki állását találtam meg.

Az iskolaszövetkezet különlegessége, hogy igyekeznek kifejezetten szakma specifikus állásokat meghirdetni és olyan színvonalas cégekkel együtt dolgozni, akik érdeklődő és tanulni vágyó, tapasztalt vagy tapasztalatlan gyakornokokat keresnek. Így náluk nem csak a hétköznapi, általános diákmunkákat fogod megtalálni, hanem bármilyen komolyabb gyakornoki állást is, ami a te szakirányodhoz kapcsolódik.

A diákmunka budapesten, amit megtaláltam, az egy programozó gyakornoki állás volt. Félve adtam le a jelentkezésem, ugyanis nem akartam, hogy már az első próbálkozásom kudarcba fulladjon. Az iskolaszövetkezet azonban gyorsan be is hívott egy személyes beszélgetésre, majd tovább is küldték az adataimat a cégnek. Úgy éreztem, hogy ebből igen is lehet valami.

Oh, és hogy milyen jól éreztem! Alig egy hét múlva jött az értesítés, hogy be szeretnének hívni egy állásinterjúra. A kompetenciáim és a tanulmányaim alapján úgy határoztak, hogy felvesznek engem, így mondanom sem kell, mennyire boldog voltam.

Az iskolaszövetkezet csapata villámgyorsan intézett minden adminisztrációs feladatot, ráadásul online, így nem kellett ezzel a részével sokat vesződni. Könnyen megbarátkoztam a TopiWork rendszerével, ami rendkívül egyszerű. Én csak küldöm mindig a jelenléti ívet, ők pedig küldik nekem a fizetésemet.

Utóbbival sosem akadt gond, hiszen mindig annyit küldtek, amennyit kellett és mindig időben is érkezett meg az összeg.

Ha valami kérdésem akadt útközben, akkor a GY. I. K. menüpontban mindenre kielégítő választ kaptam. Ha mégsem, akkor bármilyen módon megkereshettem őket, hiszen szívesen segítettek nekem és nem hagytak egyedül a problémákkal.

A munkahelyemen csodásan érzem magam. Rengeteget tanulok és fejlődök, sőt, még a szakmai gyakorlatomat is le tudtam igazolni az iskolaszövetkezeten keresztül. Már hónapok óta itt vagyok és elégedettek is velem, valamint fel is tették az ominózus kérdést, hogy szeretnék-e sokáig még velük maradni.

Na erre aztán tényleg nem számítottam az árufeltöltő állás után!

Így most már azt is elmondhatom, hogy sosem kell az akciókat nézegetnem a boltban, hiszen jó a fizetésem és van egy stabil munkahelyem is.

Vállaljatok ti is diákmunkát az egyetem alatt, de ne érjétek be akármivel! Válogassatok a TopiWork iskolaszövetkezet hirdetései közül, hogy színvonalas gyakornoki állásokat pályázhassatok meg már az egyetemi éveitek alatt!