ó, ió, ció… Akció!

Olyan jót nevettünk, amikor a tavalyi tanév vége felé a kislányunk azzal jött haza, hogy végre felírták a táblára: akció! Persze valójában az “akáció”-ra gondolt, amitől már csak egyetlen nap választja el a “vakáció!”-t. Valószínűleg túl sokszor volt velünk vásárolni, ugyanis gyakran figyeljük, hol vannak éppen akciók. A beszélgetéseinkben is sokszor hallhatta ezt a szót. Ha csak lehet igyekszünk spórolni, hogy a pénzünket igazán értékes és nem felesleges dolgokra költhessük el. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy állandóan mindenen spórolni akarnánk: egyszerűen csak próbálunk tudatosan vásárolni. Emellett egy saját vállalkozásunk is van, amellyel kapcsolatban szintén használjuk az akció kifejezést, amikor éppen kedvezményt szeretnénk adni valamire.

Szerintem az egyik legjobb döntésünk volt, hogy saját céget alapítottunk. Nagyon jó érzés, hogy azzal foglalkozhatunk amit szeretünk, és közben még pénzt is kereshetünk vele. A bt. alapítás gondolata már régóta megfogalmazódott bennünk, de nem tudtuk hogyan kellene hozzákezdeni. Szerencsére az egyik közös barátunk ajánlott egy cégalapítással foglalkozó weboldalt, ahol minden szükséges információt megtaláltunk.

A grossoffice.hu egy nagyon igényes online felület, ahol számos hasznos tanácsot kaphatunk és szolgáltatást vehetünk igénybe. Segítségünkre lehet, ha céget tervezünk alapítani, illetve akkor is, ha meglévő cégünk alapító okiratában változás következne be. Ez egyszer már velünk is megtörtént. Ilyen esetekben a módosult adatokat 30 napon belül be kell jelenteni. Jól tettük, hogy a grossoffice.hu-t választottuk, mert általuk több adatot is módosíthattunk egy alkalommal, plusz költségek nélkül. Akkor is nagyon sokat segített ez a honlap, amikor még a bt. alapítás kezdetén voltunk. Rögtön a kezdőoldalon találtunk egy összehasonlítást a kft. és a bt. alapítás előnyeinek és hátrányainak bemutatásával. Ezáltal nagyon sok hasznos információhoz jutottunk, anélkül, hogy órákig kellett volna utánanéznünk különböző helyeken. Itt egy helyen, egyszerű, könnyen megérthető, és átlátható formában olvashattunk hasznos tippeket. A bt. alapításról egy külön oldal is a rendelkezésünkre állt, ahol részletesebben tájékozódhattunk.

Általánosságban a cégalapításról szintén sok mindent tudhattunk meg. Mondják, hogy az ember legkönnyebben a hibáiból tanul: azonban talán kellemesebb, ha nem “élesben”, hanem csak olvasva tapasztaljuk meg ezeket. A grossoffice.hu-n kitűnően mutatják be a cégalapítás kezdetén szükséges tudnivalókat gyakran elkövetett hibákon keresztül. Az alapvető feltételekről szintén itt szerezhetünk tudomást.

A cégalapításhoz nagyon fontos, hogy érvényes irataink legyenek. Az egyik talán legfontosabb lépés, hogy ügyvéd jelenlétében be kell mutatnunk személyes okmányainkat. (Ha még nem lenne ügyvédünk, a grossoffice.hu ebben is tud segíteni.) Azt hiszem azt meg sem kell említeni, hogy az alapító tagok semmiképpen nem állhatnak eltiltás alatt. Ezen kívül könnyen lehet hibázni a cég nevének kiválasztása során is. Mivel a létező cégek nevei nem egyezhetnek meg(minimum 3 karakterrel kell eltérniük), problémát jelenthet egy elfogadható név megtalálása. A weboldalon található egy cégnév generátor, amely a segítségünkre lehet ebben.

Emellett arra érdemes még figyelni, hogy az általunk választott név lehetőleg minél hosszabb legyen, mivel így nagyobb az esélye annak, hogy megfelelő lesz. A vállalatnak szüksége van továbbá egy székhelyre is. A honlapon láthatjuk, hogy szerencsére a grossoffice.hu-nál elérhető székhelyszolgáltatás.

A szolgáltatás során biztosítanak számunkra üzleti címet, cégtáblán elhelyezett cégnevet, a küldeményeink tárolását, fogadását, kezelését… Az irodák elérhetőségeit a “Kapcsolat” feliratra kattintva nézhetjük meg. Telefonon vagy online üzenetben egyaránt felvehetjük velük a kapcsolatot, ahogy kényelmesebb a számunkra.